En diskussion om tingens själ

 

Jag älskar naturen och avbildar den gärna, särskilt älskar jag skärgården, den karga naturen- den gör mig ödmjuk inför livet. Men oavsett vem man är så är vi alla beroende av den, oavsett vad vi är så är vi produkter av och kräver produkter av naturen- luft, vatten, jord, löv, gräs, vissa djur äter andra djur och det är helt enkelt så- vissa individer äter andra individer liksom vissa individer ger föda till andra- djur som människor men också något så enkelt som ett grässtrå kan vara tvunget att föda någon- oavsett det är medvetet eller ej.
Liv offras- och de ska respekteras!
Djur är duktiga på det- ett vilt djur tar sällan mer än vad som behövs!

Mitt i all diskussion om naturvård, folkhälsa, äldrevård och rätten till ett värdigt slut på livet avlivar vissa sina husdjur av tristess medan andra bävar inför den dag då motorn inte startar eller när skrovet är uttjänt av vågornas slit.

Vissa människor väljer att själv föda andra människor och arbetsredskapen kan bli som gamla vänner (åtminstone förr, innan dagens slit-och-släng). Faktiskt så kan man ibland få väldigt starka känslor till ett ting som man tillbringar mycket tid med. Man vet hur sin arbetskamrat beter sig i olika situationer- har det regnat så startar motorn på fjärde försöket och hur båten beter sig i olika vindar- vetskapen blir en trygghet och man delar minnen…

Vem är man då att avgöra om man ska skrota, avliva-döda- sin trotjänare- sin vän?

I respekt för tinget, för sig själv (eller en anhörig) ser man då och då dessa öppna gravar- en möjlighet att låta tinget i sin gen takt återgå till naturen.

Kanske finns det en möjlighet om nytt liv- återfödelse?

IMG_7184Traktorns öde är nog inte helt beseglat ännu- möjligheten till ett Nirvana finns.
Båten bar en familj under andra världskriget hit från Estland, den har kopierats och har tre döttrar varav två som flyter.

Av jord är du kommen…

…och mer tid under penseln ska ni få!
(båda är ännu ofärdiga 46×38 cm)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s