Eva och äpplet II- Ormen

Fortsättning på mitt föregående inlägg om Eva och äpplet 1

Att Eva åt av frukten från kunskapens träd och övertalade Adam till samma handling, gjorde att Gud försköt människan ut från Edens lustgård.

Har ni förresten tänkt på att det faktiskt fanns andra människor utanför Eden? För Adams och Evas söner (Kain och Abel) ynglade av sig, så de måste ju ha hittat några andra kvinnor?! Vilket för mig nu till en liten parentes om att demonen Lilith, skulle vara Adams första hustru som skapades på lika villkor, med egen vilja, som honom- ur leran- men att hon sedan fördrevs av Gud för att hon inte ville foga sig efter Adam!
Jag har länge haft en tanke på ett porträtt av Lilith, men jag vill veta mer om henne, och inte bara höra rykten. Gilgamesh- eposet och den judiska ”Ben Siras alfabet” ska vara betydande texter enligt Wikipedia, tills vidare har jag valt att bespara mig just det läsandet till en regnig dag- som hittills har varit fyllda av målande och spelandet av sällskapsspel…

Ormen lockade
-Ssssmaka, sa han

Eva tvekade, hon hade lovat att inte göra det
Eva hade fått höra hur lycklig hon var som levde i Eden

-Men veeet du att du är lycklig? Ormen slingrade sig närmre
Eva tvekade, hon hade lovat att inte göra det
Hur känns det att vara lycklig? 
Hon hade aldrig tänkt tanken eftersom Adam och Gud sa att hon var det

Ormen viskade i hennes öra, rösten var len och söt som honung
-Ta en tugga, och du vår kunskapen om allt som är ont och gott! 

Beslutet var klart
Om hon inte åt av frukten, hur skulle hon då veta själv?
Frukten var ljuvlig! 
Eufori! 

Men Gud fördrev henne, Ormen och Adam
Livet skulle bli ett helvete för dem!

Men av egen erfarenhet av livet- vi behöver motgångarna för att också kunna förstå och känna smaken av seger, glädje, lycka!
Jag har varit där i Edens lustgård- medicinerad, jag litade på vad andra sa att de såg, vad andra sa att jag kände. Att ständigt foga sig och lyda utan att ifrågasätta, det kan vara ett enkelt liv… Men nu, att lyssna på ormens lockande och smaka på kunskapens frukt- den som lär oss om allt som är gott, men också ger oss kunskapen om allt som är ont…

…trots allt är det det bästa valet jag gjort i mitt liv! Jag tog makten över mitt liv och fick börja tänka och tycka som jag ville!

 

Eva och äpplet 2

Eva och äpplet II- Ormen
Privat samling

…Och ibland suckar jag, förfärad över att konsten i fotografi inte förärats mig. Ibland är det faktiskt helt omöjligt att fotografera tavlor utan blänk….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s