Glänsande baggar

Det finns så många vackra djur och som ni säkert märkt vid det här laget så är det de små krypen som jag främst uppmärksammar.

Vid Kristi himmelsfärd i år befann vi oss i norra Kroatien utanför staden Rijeka, solen sken och vi hade temperaturer över 30 grader, det blåste väldigt mycket men det fanns några lugna stunder också. Vid ett av få tillfällen, när solen stod högt och luften var så varm att den nästan dallrade kom några stora, sagolikt vackra, blå och grönskimrande skalbaggar flygande och landade hos och på oss.

När vi var hemma igen stod vårt fågelbärsträd (vild körsbär) i full blom och trots att svenska somrar är kända för att vara blåsiga när solen äntligen skiner så händer det även här hemma att vi får njuta av värme och stiltje vid några tillfällen! Ett av dessa tillfällen påminde om när vi var i Kroatien, solen stod högt, luften var varm och ingen tillstymmelse av vind.
Jag hörde inifrån huset ett märkligt ihållande ljud och jag var tvungen att gå ut för att lyssna var ljudet kom ifrån. Jag går runt huset och ett ljud som kan bäst beskrivas som ett skört dån, upptog hela luften runt baksidan av huset.
I tusentals surrade metalliskt skimrande skalbaggar i och runt vårt vackra träd. I olika toner av grönt och blått med inslag av guld och koppar beroende på hur de rörde sig, uppfyllde dessa insekter hela trädet och dess aura. Känslan var magisk!

IMG_E4074

Guldbagge/ Flower shafer
20×20 cm
olja på linne/ oil on linnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s