Nystart!

Jag har nämnt det som hastigast på mina sociala medier att pandemi-larmet stal min lust och inspiration på att måla, skapa och vara kreativ.
När man står där med vernissage samma dag som hela världen stängs ner… ja, då känns det tungt, man blir deprimerad och jag tror ödet sa ”Nadja, nu är det dags att ta en paus!”

Så jag tog en paus, en välbehövlig sådan för ur det kom så mycket gott! Ett alldeles nytt liv tog oss med storm (ett litet underverk som jag inte trodde gick att få ❤ )

Och även om jag inte är en sådan person som tror på det där med att vänta på ”inspiration” så behövde jag nog pausen för att se mitt konstnärskap med nya ögon och för att våga prova nya uttrycksformer! För i och med att jag har mer begränsad tid så måste den användas effektivare, vad underbart då att ägna tid åt lära sig tygla och (kanske någon gång) bemästra akvarell… (bland annat, jag vill prova på gouache och äggtempera för att komma närmare oljan också. Men lite i taget får det bli!)

När man försöker lära känna ett nytt medium…

Efter lite testande så vågar jag mig på lite mer avaserade motiv, som nedan.

”Fru Digitalis”

I och med att jag helt plötsligt känner att jag fått mer tid i och med att min tid blivit mer begränsad så känner jag mindre stress och allvar inför varje gång jag ska påbörja en ny målning och det känns som att det har gjort mig mycket friare i min uttrycksform.

TÄNK! Hur kunde jag någonsin tro att jag skulle bli lyckligare av en pandemi? Märkligt men sant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s