Jag tror jag har blivit tämjd

Akvarell, fy fan vilka jobbiga färger!
Lika mycket som jag var fashinerad av de som kunde tygla de bångstyriga färgerna, lika mycket hatade jag att försöka måla med dem!
I våras gav jag mig sjutton på att jag skulle lära mig dem! Jag skulle lära mig att kontrollera och tygla dem! Och ja, de går att styra över! Men allt mer som jag har anmänt dem börjar jag misstänka att det är inte jag som har lärt mig tygla dem, det är färgerna som har tämjt mig!

Hur tänker jag då, undrar ni såklart! Jo, det går inte att fastna i detaljer, man måste våga, ”go with the flow” som man säger på utrikiska! Ibland blir det så illa att jag får slänga det jag målat och börjar om på nytt men det har inte att göra med annat än dagsformen.

Från det att jag var sju till tjugotvå hade jag egna ponnys och hästar, och även om alla var tama och hanterade så hade de precis som jag siina bättre och sämre dagar. Vilken dröm det var de dagarna vi båda hade en toppendag!

”Focus”
30×40 cm

Här är en ny målning som jag kallar ”Focus”, både häst och ryttare är helt och fullt målinriktade, koncentrationen är fullkomlig!
Så har det också varit när jag målade den, både jag och färgen hade ett par bra dagar tillsammans när vi sammarbetade, jag talade om var färgen skulle ta vägen men den fick hålla balansen och styra takten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s